Četvrta onlajn sednica Upravnog odbora SAKOM-a

Tokom četvrte onlajn sednice Upravnog odbora SAKOM-a, održane 7. jula 2021. godine, raspravljalo se o sledećim tačkama dnevnog reda:

1. Odobrenje novih molbi za stipendiranje, koje su podneli Ines Bjelić, Jana Vukosavić i Stefan Ljubinković.

S obzirom na izuzetne akademske rezultate i nezavidnu finansijsku situaciju pojedinih kandidata, jednoglasno su odobrene tri podnete molbe za stipendiranje. Troje novih stipendista SAKOM-a su Ines Bjelić, studentkinja druge godine Farmaceutskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu; Jana Vukosavić, studentkinja prve godine Pravnog fakulteta, Univerziteta u Beogradu; i Stefan Ljubinković, brucoš koji je tek upisao Ekonomski fakultet u Subotici, čije odeljenje je u Novom Sadu.

Gospodin Ahmet Murat Turkoglu, predsednik SAKOM-a, naglasio je da se SAKOM raduje povećanju broja potencijalnih stipendista do 20 izuzetnih i u potpunosti posvećenih studijama studenata, kojima je potrebna dodatna finansijska podrška. Zahvaljujući jednoglasnoj podršci SAKOM-ovog Upravnog odbora, na današnji dan SAKOM podržava devet studenata.

2. Opoziv odluke Upravnog odbora od 29. marta 2021. godine u vezi sa dodeljivanjem 2.000,00 EUR (dve hiljade evra) manastiru „Duboki potok“ za nabavku bibliotekarskog ormarića za čuvanje dragocenih knjiga, i donošenje nove odluke da se umesto prethodnog iznosa dodeli 3.000,00 EUR (tri hiljade evra).

Dana 29. marta 2021. godine, Upravni odbor SAKOM-a odlučio je da dodeli 2.000,00 EUR (dve hiljade evra) Srpskom pravoslavnom manastiru „Duboki potok“ za nabavku posebnog ormarića za čuvanje starih rukopisa i knjiga. (Pročitajte više o ovome ovde.)

Međutim, tokom poslednja tri meseca, SAKOM se susreo sa brojnim poteškoćama u pronalaženju pravog ormarića za knjige zbog visokih cena koje ne odgovaraju izdvojenom budžetu. Zbog toga, odlučeno je da se pokrene data tema na ovoj sednici UO tokom koje je Odbor zaključio da je pravo rešenje opozvati odluku od 29. marta i doneti novu odluku kojom se omogućava manastir „Duboki potok“ da samostalno dovrši ovo pitanje po ceni malo višoj od prethodne – 3.000,00 EUR (tri hiljade evra).

3. Kupovina 9 tableta za stipendiste SAKOM-a.

S obzirom na to da je Skupština grada Beograda pokrenula akciju nabavke tableta koji će olakšati učenje svim đacima sa teritorije grada Beograda, te s obzirom na to da su naši stipendisti upravo završili akademsku godinu, SAKOM je predložio istu nabavku za svoje stipendiste.

Shodno SAKOM-ovom budžetu i želji za nabavkom kvalitetnih tableta, odlučeno je da se kupi TAB SM Galaxy Tab A7 T500. Stipendisti će dobiti tablete 13. jula 2021. godine tokom večere u restoranu Madera u Beogradu i proslave uspešnog završetka akademske godine. Kao i do sada kompanija „Azvirt“ će sponzorisati događaje ove prirode.