O nama

Srpsko Azerbejdžanska Privredna Komora (SAKOM) jeste udruženje, kao dobrovoljna nevladina i neprofitna organizacija, zasnovana na slobodi udruživanja više fizičkih ili pravnih lica, osnovana radi ostvarivanja i unapređenja zajedničkih i opštih ciljeva i interesa članova, koji proizilaze iz potrebe uspostavljanja što šire i kvalitetnije poslovne i kulturne saradnje privrednih društava, preduzetnika, banaka i drugih finansijskih organizacija, osiguravajućih organizacija, kao i fizičkih lica i neprofitnih organizacija iz Republike Srbije, Republike Azerbejdžan i drugih država, u skladu sa politikom ovog Udruženja.

U 2020. godini SAKOM je pokrenuo program stipendija koji pruža finansijsku podršku studentima posvećenim obrazovanju i ličnom usavršavanju. Opšte je poznato da postoji mnogo mladih ljudi koji nisu u stanju da idu na fakultet ili priušte takvu mogućnost. SAKOM podržava vredne, pametne studente kojima je potrebno finansijsko ohrabrenje. Iznos od 12.000 dinara pokriva mesečnu stipendiju tokom cele godine.

Ciljevi Komore

Cilj SAKOM-a je uspostavljanje platforme za razmenu ideja između privrednih subjekata koji posluju u Srbiji i drugim državama, unapređenje ekonomske saradnje između Republike Srbije i Republike Azerbejdžan i ovih država sa drugim državama, posebno u pogledu podsticanja trgovine, investiranja i ekonomske saradnje.

STATUT UDRUŽENJA "SRPSKO AZERBEJDŽANSKA PRIVREDNA KOMORA"

U ostvarivanju svojih ciljeva SAKOM, između ostalog, preduzima i sledeće aktivnosti:

Nalazi konstruktivna rešenja za trgovinske i ekonomske probleme vezano za azerbejdžansko-srpske poslovne odnose;

Promoviše mere koje doprinose i štite interese članova Komore;

Organizuje redovne sastanke članova kako bi se razgovaralo o predmetima od konkretnog i direktnog interesa ili aktuelnim pitanjima;

Organizuje seminare i predavanja, izdaje publikacije u vezi sa ciljevima Komore;

Skuplja i širi informacije o azerbejdžansko-srpskoj trgovini, investicijama i ekonomskoj saradnji u skladu sa zakonom;

Pomaže, podržava i ohrabruje privredne subjekte koji razmatraju mogućnost poslovanja u Srbiji ili već posluju u Srbiji;

Održava dobre poslovne odnose sa Privrednom komorom Srbije, srpskim ministarstvima, Privrednom komorom Azerbejdžana i drugim privrednim komorama i sličnim organizacijama u Azerbejdžanu, Srbiji i u inostranstvu;

Doprinosi stalnom poboljšanju investicione klime u Srbiji.

STATUT UDRUŽENJA "SRPSKO AZERBEJDŽANSKA PRIVREDNA KOMORA"