Željko Grbić stipendista SAKOMa

Studiranje prava i primanje stipendije predstavljaju značajano iskustvo u mom životu. Ova stipendija, uz to što je finansijska pomoć, takođe je i potvrda mog truda i posvećenosti studiranju. Omogućavajući mi da se fokusiram na svoje obrazovanje ona mi pruža sigurnost i otvara mi vrata ka raznovrsnim mogućnostima.

Pokrivanje životnih troškova oslobađa me finansijskog tereta i omogućava da se fokusiram na svoje studije. To mi pruža mogućnost da istražujem dublje, učestvujem u dodatnim aktivnostima i steknem dodatno znanje i veštine.

Kao budući advokat, osećam odgovornost prema društvu. Planiram da svojim znanjem i veštinama doprinesem razvoju pravde i pravnog sistema u našoj zemlji. Za mene, ova stipendija predstavlja prvi korak ka ostvarivanju tog cilja. Njeno primanje posebno me motiviše da se istrajnostim na studijama i postignem izuzetne rezultate.

Nastavljajući sa obrazovanjem i steknutim znanjem, nadam se da ću biti u mogućnosti da pridonesem razvoju društva. Kao advokat, imaću privilegiju da zastupam pravdu i doprinesem stabilnosti i redu. Kroz zaštitu prava i ravnopravnost svih ljudi, verujem da ću pomoći u izgradnji fer i prosperitnog društva. Svojim radom i angažmanom, želim da promenim stavove i ubedim ljude u značaj poštovanja zakona i pravnih normi.

Kada bih imao priliku da posetim Azerbejdžan, želeo bih da vidim bogatstvo njegove kulture, koje se preliva kroz umetnost, muziku i tradicionalne običaje. Želeo bih da istražim njegovu bogatu istoriju preko posete istorijskim spomenicima kao što je Dvorac Širvanšaha u Bakuu i starom gradskom jezgru. Želeo bih da iskušam čari prirode Azerbejdžana, uključujući prelepe planine Kavkaz, jezera i vodopade. Takođe bih želeo da iskusim kulinarsku baštinu zemlje i uživam u autentičnim azerbejdžanskim jelima. Poseta nacionalnim parkovima i zaštićenim područjima, kao što je Gobustanski nacionalni park, bi mi omogućila da na lep način upoznam prirodu Azerbejdžana.