ZAHVALNOST ZA USPEŠNU SARADNJU: Predstavnici SAKOM-a gosti Šapca

U GRADSKOJ kući grada Šapca 29. aprila 2024. godine, održan je sastanak gradonačelnika grada na Savi dr Aleksandra Pajića koji se sastao sa predstavnicima Srpsko-azerbejdžanske privredne komore „SAKOM“, predsednikom Ahmetom Muratom Turkogluom, potpredsednicom Biserkom Jevtimijević i članom Upravnog odbora Radetom Nikolićem.

Tom prilikom gradonačelnik Pajić uručio je zahvalnicu Muratu Turkoglu za uspešnu saradnju i stipendiranje šabačkih studenata.

– Srpsko-azerbejdžanska privredna komora trenutno stipendira 10 studenata sa teritorije grada Šapca. Od 2022. godine, kada je započeta naša saradnja, „SAKOM“ je kroz program stipendiranja finansijski podržao 15 studenata iz našeg grada. Zadovoljstvo mi je da se lično zahvalim Muratu i uručim zahvalnicu za uspešnu saradnju i stipendiranje šabačkih studenata, pruženoj podršci, brizi i posvećenosti da studentima olakšaju studiranje i put ka sticanju diplome. Zajedno nastavljamo da brinemo o mladima, jer su oni budućnost našeg grada – poručio je Pajić.

„SAKOM“ je udruženje koje okuplja društveno odgovorne kompanije. Trenutno ujedinjuje 27 građevinskih kompanija, koje zajedno učestvuju u realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

– Imajući u vidu da su mladi najdragoceniji deo svakog društva, jer predstavljaju svetli deo budućnosti, „SAKOM“ se opredelio da pruža finansijsko ohrabrenje onima kojima je to potrebno, a sa posebnom željom da im pomognemo da ostvare svoje snove o obrazovanju. Kroz naš program stipendiranja, za tri godine prošla su 52 studenta. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Gradom Šapcem, „SAKOM“ je do sada podržao 15 studenata sa teritorije Šapca, dok trenutno 10 šabačkih studenata prima našu stipendiju, što čini 30 % naših stipendista – izjavio je Murat Turkoglu.
Turkoglu je poklonio gradonačelniku Pajiću monografiju o manastiru „Duboki potok“, čije je štampanje finansirao „SAKOM“, sa članovima.

– Postoji jedno posebno značajno partnerstvo koje „SAKOM“ neguje. Reč je o prijateljstvu sa četrnaest vekova starim manastirom Duboki potok, iz opštine Zubin Potok, na severu Kosova, sa manastirskom crkvom koja predstavlja nepokretno kulturno dobro i spomenik kulture. Upravo je iz štampe izašla monografija o ovom manastiru, a realizaciju je u potpunosti finansirao „SAKOM“ i naši članovi – dodao je Turkoglu.

https://www.novosti.rs/srbija/vesti/1362165/zahvalnost-uspesnu-saradnju-predstavnici-sakom-gosti-sapca