Uskršnje pismo

Poštovani članovi SAKOM-a,

Samo nekoliko nedelja unazad, kada smo se poslednji put videli, na naše živote još uvek nije uticala epidemija bolesti COVID-19. Svet se dramatično izmenio u kratkom vremenskom periodu. Koronavirus je najveća pretnja sa kojom se čovečanstvo suočava u poslednjih nekoliko decenija. Svi prolazimo kroz težak period, kakav nismo iskusili nikada do sada. Za vreme ove bitke trebalo bi da pokažemo solidarnost, humanost i pozitivan stav. Svi treba da budemo kao jedno, jer čitav svet mora da se bori zajedno.

Ipak, čak i u ovim neočekivanim uslovima, svet nije stao. Svi, ne samo mi u SAKOM-u, pokušavaju da se adaptiraju i prilagode novonastalim okolnostima, da primene sve potrebne mere zaštite i održe nivo radnih aktivnosti koje situacija dozvoljava. Niko od nas nije bio spreman na ove neuporedive okolnosti.

Svi smo u ovome zajedno. Svaka institucija, svaka kompanija i svaki građanin prolaze kroz isti izazovni i do sada neviđeni period. Trebalo bi da svi mi svom svojom energijom i punim kapacitetom doprinesemo ogromnim globalnim naporima da sačuvamo zdrava i sigurna društva. Kristalno nam je jasno da se sa izazovom koji je doneo koronavirus treba suočiti organizovano i solidarno.

Planiramo da nastavimo sa aktivnostima SAKOM-a predviđenim za 2020. godinu. Čim ostavimo ovaj period iza nas, treba da damo sve od sebe kako bismo projektima rame uz rame osnažili srpsku i azerbejdžansku ekonomiju. Ali pre nego što dođe to vreme, moramo da se suočimo sa ovim periodom koji zahteva angažman svih nas.

Dragi prijatelji, radujem se trenutku kada ćemo razmatrati velike buduće poslove i projekte, a ne viruse i lečenja. Moje iskreno mišljenje je da je čovečanstvo preživelo mnoge krize i da ćemo isto tako prevazići i ovu trenutnu.

Srpski i azerbejdžanski partneri su u prošlosti prevazišli mnoge prepreke, svi zajedno ćemo prevazići i epidemiju.

Za kraj bih želeo da kažem da će kroz ovo jedinstveno vreme prepuno izazova SAKOM ostati pouzdan član srpskog društva, posvećen partner Vlade Srbije i naših članova.

Uprkos tome što će ovaj Uskrs biti mnogo drugačiji od ostalih, možemo ga iskoristiti kako bismo osnažili solidarnost, razumevanje i toleranciju prema svima, bez obzira na njihovu veru. Neka vam svima ovaj Uskrs donese mnogo radosti, sreće i ljubavi.

Želimo vam bezbedan i srećan Uskrs.

Murat Turkoglu
Predsednik