Tamara Gligorić stipendista SAKOMa

Za početak bih želela da se zahvalim udruženju SAKOM-a na stipendiji koju su mi omogućili, kao i na trudu i zalaganju u organizaciji događaja na kojima smo i mi, stipendisti, imali priliku da prisustvujemo. Pored druženja i upoznavanja svih ljudi koji su nam omogućili stipendiju, imali smo priliku i da se bolje upoznamo sa kulturom Azerbejdžana, koja je zadivljujuća!

Studiranje u drugom gradu ume da bude dosta izazovno, a stipendija SAKOM-a mi je u velikoj meri olakšala četvrtu godinu studija na Ekonomskom fakultetu, na čemu sam veoma zahvalna i vidim je kao potvrdu svog uloženog rada. Nakon završetka fakulteta volela bih da svoju karijeru usmerim ka usavršavanju iz oblasti marketinga i odnosa sa javnošću, gde sam se pronašla tokom volontiranja u studentskoj organizaciji. Takođe, volela bih da jednog dana budem u mogućnosti da nekim novim generacijama pružim ono što je meni trenutno pruženo i doprinesem društvu i mladima.

Oduvek sam volela da putujem i učim strane jezike, tako da bih jako želela da posetim Azerbejdžan i naučim bar osnove azerbejdžanskog jezika. Ukoliko bi mi se ukazala prilika da posetim ovu zemlju htela bih da posetim glavni grad, Baku i vidim sve znamenitosti u njemu, a posebno su mi interesantne Vatrene kule, jer i sam Azerbejdžan nazivaju zemljom vatre.