SEDNICA UPRAVNOG ODBORA 03. 06. 2024.

Na redovnoj sednici Upravnog odbora Srpsko-azerbejdžanske privredne komore “SAKOM”, održanoj 3. juna 2024. godine, donesene su brojne odluke vezane za najvažniji SAKOM-ov projekat – program stipendiranja, kao i za pružanje dodatne pomoći istaknutim stipendistima.

Upravni odbor odobrio je stipendije Mladenu i Mariji Gligorić iz Šapca. Mladen i Marija su brat i sestra i oboje studiraju Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Mladen na smeru Animalne proizvodnje, a Marija na smeru Voćarstva i vinogradarstva. Nakon studija, planiraju da stečeno znanje primene na porodičnom imanju koje se nalazi u selu Štitar, gde i dalje živi njihov otac. Shodno našoj tradiciji i želji da učenje i komunikacija budu lakši i uspešniji, za Mladena i Mariju nabavili smo dva tablet računara marke Samsung.

Osim toga, produžene su stipendije našim vrednim studentima: Jani Vukosavić, studentkinji četvrte godine Pravnog fakulteta u Beogradu; Stefanu Ljubinkoviću, studentu treće godine Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu; i Talehu Alakbarliju, studentu iz Azerbejdžana, koji je već četvrta godina na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Ovom prilikom čestitamo novim i starim stipendistima na njihovom uspehu!

U februaru tekuće godine, pisali smo o našem stipendisti Stojanu Vučiniću i njegovoj želji za usavršavanjem engleskog jezika (pročitajte više o tome). U međuvremenu, Stojan je uspešno pohađao dva kursa, postigao izuzetan rezultat i nedavno nam je tim povodom napisao sledeće:

„Vaša podrška ima ogroman uticaj na moj život i život moje porodice. Zahvaljujući Vama, bliži sam ostvarenju svojih ciljeva i snova. Trudim se da opravdam Vaše poverenje i nadam se da ću u budućnosti moći da doprinesem našem društvu i na taj način vratim dobrotu koju ste mi ukazali.“

Svi članovi Upravnog odbora su podržali odluku da Stojan nastavi da uči engleski jezik i u narednoj školskoj godini.

Našoj izuzetno talentovanoj stipendistkinji Marti Petrović, koja studira Koncept i karakter dizajn, prebacili smo sredstva da nabavi svu neophodnu opremu i materijal za izradu četiri slike na temu prijateljstva Srbije i Azerbejdžana i naših naroda. Sa nestrpljenjem očekujemo Martine radove, koje ćemo sa zadovoljstvom podeliti na našem sajtu.