ONLINE SEDNICE UPRAVNOG ODBORA SRPSKO-AZERBEJDŽANSKE PRIVREDNE KOMORE „SAKOM“

Online sednica Upravnog odbora Srpsko-azerbejdžanske privredne komore „SAKOM“ bila je održana 28. marta i otvorila je još jednu sezonu prijema novih stipendista.

U okviru svog programa stipendiranja, u SAKOM-u trenutno je podržano 34 studenata sa različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. Ovo uključuje sedam novih kandidata kojima je odobreno stipendiranje, kao i četvoro postojećih stipendista kojima je odobreno produženje stipendiranja na ovoj sednici.

U nastavku vam predstavljamo sedam novih stipendista SAKOM-a kojima je osim stipendije bio uručen na poklon i tablet marke SAMSUNG:

1. Anđela Ruvidić, redovna studentkinja prve godine Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, studijski program: Integrisane akademske studije farmacije;
2. Ana Ćirić, redovna studentkinja prve godine Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, Departman za biologiju i ekologiju;
3. Katarina Metikoš, redovna studentkinja prve godine Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu;
4. Marija Radovanović, redovna studentkinja druge godine Filološkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, modul: Turski jezik, književnost, kultura;
5. Katarina Miletić, redovna studentkinja četvrte godine Filološkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, modul: Turski jezik, književnost, kultura;
6. Uglješa Vučinić, redovni student prve godine Akademije strukovnih studija Beograd, odsek: Visoka zdravstvena škola, studijski program: Strukovni sanitarno-ekološki inženjer.
7. Živko Matić, redovni student prve godine Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Beogradu;

Od navedenih sedmoro studenata, četvoro – Anđela Ruvidić, Ana Ćirić, Katarina Metikoš i Živko Matić - bilo je preporučeno od strane Gradske uprave grada Šapca.

Takođe, srećni smo da je stipendija produžena na još jednu godinu stipendistima koji su pokazali da im stipendija ne samo pomaže, već i motiviše da nastave svoje studije, rad na sebi i da budu odgovorni članovi društva. Stipendisti kojima je stipendija produžena su:

1. Maša Vučetić, redovna studentkinja druge godine Fakulteta veterinarske medicine, Univerziteta u Beogradu;

2. Petar Isaković, redovni student druge godine Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Beogradu;

3. Jelisaveta Isaković, redovna studentkinja četvrte godine Biološkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu;

4. Uroš Pantelić, redovni student druge godine Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Ova sednica Upravnog odbora bila je posebna i po tome što je usvojena veoma važna odluka koja se odnosi na doniranje novčanih sredstava u iznosu od 3.000,00 evra u dinarskoj protivvrednosti Klubu brazilske džiu džice VIN koji u saradnji sa Džudo klubom Kukolj tim pokreće specijalnu grupu namenjenu osobama oštećenog vida. Njihova misija je da kroz ovaj projekat omoguće osobama oštećenog vida da se bave višestruko korisnom fizičkom aktivnošću, da se druže kroz sport, pospeše celokupan psihofizički razvoj i kvalitet života.

Napominjemo da je sportsko udruženje VIN obezbedilo besplatno treniranje džiu džice u prostorima njihovog kluba našim stipendistima. Za SAKOM je veliko zadovoljstvo i čast što je u mogućnosti da podrži društveno-odgovoran i plemenit poduhvat pomenutih sportskih udruženja.

Tokom online sednice Upravnog odbora Srpsko-azerbejdžanske privredne komore „SAKOM“ održanoj 11. aprila 2023. godine, našem stipendisti Milanu Saviću iz Zemanice, opštine Leposavić, studentu treće godine Medicinskog fakulteta u Beogradu, odobreno je stipendiranje na još jednu godinu.

Osim toga, Upravni odbor SAKOM-a odobrio je i dve prijave za članstvo koje su podnele kompanije M D B Gradnja d.o.o. Beograd i Licej-Tehnikum d.o.o. Beograd.

Prijemom pomenutih kompanija u članstvo SAKOM-a proširen je broj članova sa 25 na 27 članova.