ONLINE SEDNICA UPRAVNOG ODBORA SRPSKO-AZERBEJDŽANSKE PRIVREDNE KOMORE „SAKOM“

Tokom petog online zasedanja Upravnog odbora Srpsko-azerbejdžanske privredne komore „SAKOM“ 02. 10. 2023. godine, imali smo zadovoljstvo da u sastav naših stipendista primimo četvoro vrednih i motivisanih studenata. Reč je o Luki Živkoviću iz mesta Zvečan sa severa Kosova, studentu 3. godine Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu; Milici Simić, studentkinji 1. godine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu; Ognjenu Čoliću, studentu 1. godine Mašinskog fakulteta u Beogradu i Mariji Pantić, studentkinji 1. godine Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu. Milica, Ognjen i Marija su iz Šapca i svo troje bili su preporučeni od strane Gradske uprave grada Šapca.

 

Budući da je studiranje bez računarske opreme danas nezamislivo, novi stipendisti su dobili na poklon tablet računar marke Samsung za koji smo bezbroj puta dobijali i više nego pozitivnu reakciju od naših stipendista.

Osim toga, stipendistkinji Jeleni Rakić, koja je trenutno apsolvent na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, produžena je stipendija na 6 meseci.

Upravni odbor je skrenuo pažnju koliko je bitan program stipendiranja SAKOM-a, kao i dodatna pomoć koju SAKOM pruža u okviru svojih mogućnosti stipendistima kojima je to potrebno, ali i koji su tokom stipendiranja opravdali naše očekivanje i našu veru u njih svojim akademskim uspehom i razvojem osećaja za društvenu odgovornost. Jedan od takvih stipendista je i Stojan Vučinić, iz sela Zupče sa severa Kosova. Stojan je trenutno student druge godine Pravnog fakulteta u Beogradu i krajem leta izrazio je svoju veliku želju za savladavanjem engleskog jezika koji zaista nije imao priliku da nauči pre. Uzevši u razmatranje Stojanovu molbu, okolnosti u kojima se njegova porodica nalazi, kao i njegove lične osobine i akademska postignuća, Upravni odbor usvojio je odluku za izdvajanje sredstava koja će Stojanu omogućiti pohađanje kursa tokom ove školske godine.

Čestitamo svim našim stipendistima i želimo puno uspeha u novoj akademskoj 2023/24. godini!