Online sednica Upravnog odbora Srpsko-azerbejdžanske privredne komore „SAKOM“ 07. novembar 2022. godine

Na online sednici Upravnog odbora Srpsko-azerbejdžanske privredne komore „SAKOM“ održanoj 07. novembra 2022. godine, imali smo zadovoljstvo da proširimo svoj sastav stipendista, zahvaljujući izuzetnim kandidatima koji su izrazili svoje interesovanje za naš program stipendiranja.

Među kandidatima za stipendiju bili su Željko Grbić iz Beograda, student prve godine Pravnog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, koji je ostvario izuzetan rezultat na Republičkom takmičenju iz istorije; Stojan Vučinić iz sela Zupče sa Kosova, student druge godine Pravnog Fakulteta, Univerziteta u Beogradu, koji svojim vrednim radom i pozitivnim stavom ostvaruje svoje snove; Milica Vučković iz Obrenovca, studentkinja treće godine Filološkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, student španske književnosti i kulture, učesnica YouthSpeak Foruma i snimanja emisije o argentinskoj kulturi; Klara Ćirić iz Šapca, studentkinja treće godine Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, budući anglista i filolog sa iskustvom učešća na Frankofonom festivalu u Beogradu 2017-2019. godine i Bojana Jezdimirović iz Obrenovca, studentkinja prve godine Mašinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Kandidati su bili jednoglasno primljeni u sastav naših stipendista i shodno našoj tradiciji, dobili su na poklon tablet marke SAMSUNG koji svakom studentu olakšava rešavanje svojih studentskih obaveza na vreme.

Osim toga, molbe za produženje stipendiranja naših starih stipendistkinja Anastasije Plazinić, studentkinje druge godine Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu i Jelene Rakić, studentkinje četvrte godine Pravnog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, bile su odobrene, uzevši u obzir akademske rezultate stipendistkinja.

Bilo nam je drago da primetimo kako nisu samo studenti zainteresovani za naš program stipendiranja, već i kompanije koje su svojim prijavama za članstvo u SAKOM-u pokazali da prepoznaju našu društvenu odgovornost i napore u sferi humanitarnog rada, ali i u sferi unapređenja bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Azerbejdžan i njihovih naroda. Kompanije VeMeS doo Ivanjica, Komerc-Mali SRB doo Kraljevci, Mašinokop doo Šabac i LHR doo Beograd su odlukom Upravnog odbora SAKOM-a postali naši novi članovi.

Želimo našim novim stipendistima i članovima srdačnu dobrodošlicu u želji da zajedno uspešno postižemo ciljeve SAKOM-a.