Online sednica Upravnog odbora Srpsko-azerbejdžanske privredne komore (SAKOM)

Tokom online zasedanja Upravnog odbora Srpsko-azerbejdžanske privredne komore SAKOM, 9. maja 2022. godine, bilo je doneseno niz važnih odluka, među kojima su proširenje članstva SAKOM-a, kao i dodela i produženje stipendija.

Kada je reč o proširenju članstva SAKOM-a, Upravni odbor je odobrio tri podnesene prijave za članstvo od strane kompanija:

– Pimex d.o.o.
– Promont d.o.o.
– Peri-oplate d.o.o.

Ovom odlukom, SAKOM-ovo članstvo se sastoji od 23 kompanije-članova koji svojim priključenjem pomažu SAKOM-u da održi svoj fokus na promovisanju potencijala srpske i azerbejdžanske privrede i kulture sa ciljem da se pokaže najviši nivo društvene odgovornosti.

Mnogo je važno da se istakne to da SAKOM-ovi članovi neizmerno pomažu i u realizaciji našeg najvažnijeg projekta, a to je stipendiranje vrednih studenata kojima je potrebna finansijska pomoć. U vezi s tim, tokom sednice je bilo odobreno stipendiranje novog stipendiste, Milana Savića, studenta treće godine Medicinskog fakulteta u Beogradu. Milan je takođe dobio tablet-računar marke Samsung, što je postala tradicija tokom prijema svakog novog stipendiste.

Takođe, delimo radost sa našim vrednim stipendistima od prošle godine – Janom Vukosavić, studentkinjom druge godine Pravnog fakulteta u Beogradu, Stefanom Ljubinkovićem, studentom prve godine Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu i Ines Bjelić, studentkinjom treće godine Farmaceutskog fakulteta u Beogradu – kojima je produženo stipendiranje na još jednu godinu, uzevši u obzir njihove odlične rezultate na fakultetu.

Osim toga, Upravni odbor je zakazao godišnje zasedanje skupštine za 31. maj 2022. godine, a da bi se budžet SAKOM-a sačuvao neposredno za realizaciju programa stipendiranja, članovi SAKOM-a kompanija Azvirt, kompanija Naftachem i kompanija West-gradnja pružiće svoju materijalnu podršku za pokriće svih neophodnih troškova za organizaciju bitnog za SAKOM događaja.

Zahvaljujemo se našim cenjenim članovima i čestitamo stipendistima na uspehu!