OBILAZNICU OKO BEOGRADA IZGRADILI NEIMARI IZ AZERBEJDŽANA I KINE ZAJEDNO SA SRPSKIM PODIZVOĐAČIMA

Obilaznica oko Beograda koja je puštena u saobraćaj 28. juna, je svakako po svojoj veličini i značaju jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Republici Srbiji. Realizaciju ovog složenog građevinskog procesa izneli su neimari iz Azerbejdžana i Kine, tačnije kompanije „Azvirt“ and „Power China“ zajedno sa srpskim podizvođačima.

„Azvirt“ je na tržištu Srbije prisutan već više od decenije i za to vreme je izgradio 60 kilometara kvalitetnih auto-puteva. U „Azvirtu“ ističu da su posebno ponosni na deonicu Ljig-Preljina na koridoru Miloš Veliki koju su 2016. godine predali građanima Srbije na korišćenje. Upravo ih je taj projekat preporučio i za rad na Obilaznici oko Beograda, ali i za 77 kilometara auto-puta i brze saobraćajnice od Rume preko Šapca do Loznice.

Naglašavaju da su svoju prvu deceniju rada i postojanja u Srbiji obeležili inteziviranjem radova i tako završili kolosalni most preko reke Save pored Šapca čak 6 meseci pre vremena. Dok se u oktobru ove godine očekuje otvaranje 25 kilometara savremenog auto-puta između Rume i Šapca, čak godinu dana pre ugovorenog roka.

„Naša agenda je uvek ista, ne štedimo trud da ispunimo projektne zahteve i opravdamo poverenje koje su nam ukazale naše dve vlade“, rekao je Murat Turkoglu, generalni direktor kompanije Azvirt u Srbiji.

Osim učešća u razvoju putne mreže u Republici Srbiji, Azvirt takođe poseduje višedecenijsko iskustvo u domenu infrastrukture na tržištu Azerbejdžana i okolnih zemalja, kao i u drugim evropskim zemljama. U svom portfoliju, imaju mnogo uspešnih projekata. Azvirtu su povereni brojni projekti od strateškog značaja u svim regionima Azerbejdžana, uključujući 8 međunarodnih aerodroma, mrežu od preko 500 kilometara auto-puteva, takođe jednu od znamenitosti Bakua – Trg zastave, kao i prestižnu stazu Formule 1 Grand Prix u Bakuu, koja je dizajnirana za brzinu od 340km/h.

Imajući u vidu da Republiku Srbiju i Republiku Azerbejdžan povezuju strateško partnerstvo, ali i prijateljstvo između dva naroda Murat Turkoglu, generalni direktor Azvirta u Srbiji, naglašava:

„Molim Vas da upamtite da Azvirt ne gradi samo mostove i puteve već i večne veze između Republike Azerbejdžan i Republike Srbije i njihovih naroda“.