Milica Vučković stipendista SAKOMa

SAKOM-ova stipendija je značajno uticala na moj život pružajući mi finansijsku podršku tokom studija i omogućujući mi da se potpuno fokusiram na akademsko postignuće. Pružila mi je dodatnu motivaciju da postignem odlične rezultate na fakultetu, da se još više angažujem i ostvarim svoj potpuni potencijal. Pored toga omogućila mi je da se potpuno fokusiram na obrazovanje i da nemam finansijsko opterećenje koje bi me na neki način sputavalo, jer bih u suprotnom morala da radim privremene poslove koji bi mi skretali pažnju od učenja i obaveza na fakultetu.

Nakon završetka fakulteta, vidim sebe kao aktivnog učesnika u društvu, spremanog da doprinesem svojim znanjem i veštinama. Verujem da mogu doprineti razvoju društva kroz primenu naučenog na fakultetu, kao i kroz angažovanje u nevladinim organizacijama, volontiranjem i promovisanjem vrednosti koje smatram važnim, poput obrazovanja. Kroz aktivno učešće u tipovima navedenih organizacija mogu doprineti i u ekonomskom, socijalnom, ali i u kulturnom razvoju društva.

Ako bi mi se pružila prilika da posetim Azerbejdžan, volela bih da vidim njegovu bogatu kulturnu baštinu, uključujući arhitektonsku lepotu Baku, drevne znamenitosti kao što su Gobustan i Šeki, kao i prelepe prirodne pejzaže poput Kaspiskog jezera i planina Kavkaza. Takođe sam zainteresovana za upoznavanje sa azerbejdžanskim narodom, njihovom tradicijom, kuhinjom i umetnošću, kako bih dobila dublji uvid u bogatu kulturu ove zemlje. Pored toga, poseta Azerbejdžanu bi mi pružila priliku da proširim svoje vidike, razumem različite perspektive i razmenim ideje sa lokalnim stanovništvom, što bi me obogatilo kao pojedinca. Iskoristila bih priliku da istražim azerbejdžansku kuhinju i probam autentična jela kao deo kulturnog iskustva.