Marija Nikolić stipendista SAKOMa

Pre svega, želela bih još jednom da se zahvalim SAKOM-u na pruženoj stipedniji. Dobijanje stipendije doživljavam kao nagradu za uložen trud i rad tokom celokupnog školovanja. Pored toga, pruža mi dodatnu motivaciju i želju da uložim više truda i napora u ostvarenju svojih ciljeva za budućnost.

Studiranje na Fakultetu organizacionih nauka naučilo me je osnovnim stvarima iz oblasti Informacionih tehnologija i Menadžmenta, koje mi daljim usavršavanjem mogu pomoći u razvoju novih rešenja, ne samo u oblasti IT industrije već i medicine, saobraćaja, turizma i mnogih drugih. Moja želja je da nakon završenih osnovnih i master studija nastavim sa daljim usavršavanjem svog znanja u oblasti web programiranja, web dizajna i grafičkog dizajna. Od malena sam bila veoma kreativna osoba, bavila se crtanjem, slikanjem i kreiranjem, i mislim da ću odabirom ove profesije imati mogućnost da više ispoljim svoju kreativnost i maštovitost.

Do sada nisam imala priliku da posetim Azerbejdžan, ali kada bih imala tu mogućnost, pre svega bih želela da se upoznam sa njihovom kulturom, jezikom kao i nacionalnom kuhinjom. Istraživala sam karakteristična turistička mesta Azerbejdžana i jedne on najinteresantnijih lokacija u glavnom gradu Bakuu su mi stari grad Icheri Sheher, Muzej tepiha, Heydar Alyjev centar, Devojačka kula, Širvanšah palata, kao i Plameni tornjevi. Pored Bakua, na mene su utisak ostavili i Vulkani blata, Nacionalni parkovi Gobustan i Apsheron kao i grad Šaki, jer je karakterističan po svojoj zanimljivoj arhitekturi. Nadam se, ukoliko mi se nekada pruži prilika da posetim Azerbejdžan, da ću to putovanje iskoristiti na najbolji mogući način, upoznati nove ljude i steći nova nezaboravna iskustva.

Neizmerno Vam hvala na svemu!