Klara Ćirić stipendista SAKOMa

Izuzetno sam zahvalna što sam odabrana za jednog od stipendista SAKOM-a. Ova stipendija mi je omogućila lakše zbrinjavanje mesečnih izdataka tokom studija, uključujući iznajmljivanje stana, ishranu, nastavni materijal, kao i lične hobije koje inače ne bih mogla finansijski podržati.

Drugi stipendisti, koje ne bih ni bila u prilici da upoznam da nije događaja koje SAKOM održava, dosta su me inspirisali za sopstvenu budućnost nakon studija. Naime, kao student anglistike, pored podučavanja i spremanja učenika za prijemne ispite, volela bih da na najrazličitije moguće načine podržim one koji su najugroženiji.

Kao potencijalni radnik u prosveti, svoju učionicu vidim kao bezbedan prostor za sve učenike. Vidim policu sa osnovnim potrepštinama, vidim rezervnu odeću i obuću, kao i udžbenike za one koji bi ih jedva priuštili. Zalažem se za jednakost među učenicima i sigurnost da se samoizražavaju, bez obzira na to o čemu je reč.

Verujem da je naše samo ono što dajemo. Deca su budućnost naše države, tako da ukoliko budemo ulagali u njihovu dobrobit, možemo se nadati boljem i lepšem sutra.

Poseta Azerbejdžanu ne bi bila potpuna bez obilaska prestonice Baku. Obišla bih Nacionalni muzej istorije Azerbejdžana i prošetala se ulicom Nizami, gde se mogu videti razni stilovi arhitekture. Najviše od svega bih volela da iskusim samu kulturu, upoznam meštane i probam tradicionalnu kuhinju