Dobitnica SAKOM-ove stipendije Nikolija Galjak

Briga za nekoga je najuzvišeniji oblik ljubavi, a ništa vas ne čini zaštićenim kao saznanje da se neko brine o vama. Prvi utisak nakon dobijanja stipendije od strane Srpsko Azerbejdžanske Privredne Komore SAKOM je upravo bio osećaj sigurnosti, praćen nemerljivom zahvalnošću i ponosom. Ne samo što mi je ova stipendija donela materijalnu sigurnost i brigu manje, već je prvenstveno predstavljala vid podrške i vere u sve ono što kao individua pokušavam da postignem školovanjem. Na taj način su i svi ljudi koji čine SAKOM postali neraskidivi deo mog života, postali su uzori, zaštitnici, deo tima koji je na mojoj strani. Divna je stvar osećati se sigurno i zbrinuto i znati da se od mene ne očekuje ništa za uzvrat, osim da budem vredna, svoja i da ne odustajem od svojih plemenitih ciljeva.

Kao studentu medicine, osnovni cilj mi je da što uspešnije privedem studije kraju, da tokom ovih godina steknem sigurnost u sve ono što naučim, unapredim svoj odnos sa ljudima i produbim osećaj za tuđe nevolje. Kao budući lekar molim se da ljudima kojima budem potrebna budem sigurna luka, čovek od poverenja i neko ko će uspeti da nađe rešenje za prepreku koja je pred njim. Da ću dostojno i neprekidno ispoštovati svaku reč Hipokratove zakletve koju budem izgovorila.

Upoznavanjem sveta, upoznajemo sebe. Putovanje u Azerbejdžan na listi je mojih želja, pogotovo kada je u pitanju Baku. Grad u kome se prepliću istorijsko i savremeno, grad vatre, prebogatog kulturnog života. Zadovoljstvo bi bilo videti taj grad šarenila, upoznati njegove ljude, prošetati tim ulicama i tako obogatiti život.

Ostaću zauvek ponosna i zahvalna zbog prilike da budem deo SAKOM-a.

Nikolija Galjak