Dobitnica SAKOM-ove stipendije Jelisaveta Isaković

U životu je jako važno imati jak sistem podrške koji te održava i stimuliše kada padneš i kada se nastaviti dalje čini nemoguće. Ove godine moja porodica se suočila sa velikom životnom tragedijom. U takvim trenucima čini se da su svi problemi sveta sakupljeni samo oko tebe, ali SAKOM se pronašao tu u najtežem trenutku i značajno nam olakšao da nastavimo dalje. Pomoć u vidu stipendije koju pruža mom bratu Petru i meni omogućava nam da preusmerimo sav svoj fokus na studije i u što kraćem roku ih završimo što nam je najveći cilj.

Ljubav prema biološkim naukama potiče iz moje porodice. Petar je student Poljoprivrednog fakulteta, a ja Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Kako se čini, i ostalo dvoje dece teže bavljenju biološkim naukama u čemu ćemo ih Petar i ja sigurno ohrabriti. Sfere interesovanja nam se prepliću i verujem da ćemo kao i do sada zajedno učiti i postizati rezultate.

Ljudi iz SAKOM-a su pravi primer onoga čemu težim u životu. Neverovatno su ozbiljni u vezi svega što rade, ali i jako brižni prema nama stipendistima. Kao budući naučnik težiću tome da i ja jednog dana budem u mogućnosti da pomažem ljudima i olakšam im život.

Kao članovi SAKOM-a dobili smo mogućnost da pre svega upoznamo značajne ljude na koje se ugledamo, ali i druge stipendiste i tako razvijemo neraskidivu vezu. Nadam se da ćemo zajedno i posetiti Azerbejdžan, upoznati se sa novim ljudima i kulturom i napraviti brojne divne uspomene.
Neizmerno smo zahvalni članovima SAKOM-a koji su u nama prepoznali buduće naučnike vredne podrške. Divan je osećaj imati dobre ljude koji stoje iza tebe i prepoznaju tvoj potencijal.

Jelisaveta Isaković