SRPSKO-AZERBEJDŽANSKI POSLOVNI FORUM 21. Novembar 2022. godine

Srpsko-azerbejdžanski privredni forum koji je organizovala Privredna komora Srbije u Beogradu 21. novembra 2022. godine, privukao je veliku pažnju kako srpskih tako i azerbejdžanskih kompanija iz sektora energije, građevinarstva, poljoprivrede, metalske, hemijske i tekstilne industrije.

Sam forum se odigrao pred posetu predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva Beogradu i ukazao je na brojne potencijale za produbljivanje ekonomske saradnje. Na to je skrenuo pažnju i gospodin Mihailo Vesović iz Privredne komore Srbije koji je naglasio da ove dve zemlje imaju izuzetno dobre odnose i strateško partnerstvo koje preduzetnici treba da iskoriste.

Gospodin Sahib Mammadov, zamenik ministra privrede Azerbejdžana, podsetio je prisutne da su potencijali brojni i to naročito u oblastima poput poljoprivrede, turizma, farmaceutske industrije i informatike. On je u svom govoru istakao i da je najznačajnija azerbejdžanska kompanija, koja je prisutna u Srbiji, građevinska kompanija Azvirt, koja je član SAKOM-a. Pozvao je srpske kompanije da istraže mogućnosti dalje saradnje između dve zemlje.

Svi članovi SAKOM-a su imali aktivnu ulogu u ovom poslovnom događaju i nadamo se da će ovaj poslovni forum biti osnova za dalju saradnju i unapređenje bilateralnih i ekonomskih odnosa između Republike Srbije i Republike Azerbejdžan.