Online sednica Upravnog odbora Srpsko-azerbejdžanske privredne komore „SAKOM“

22. februara 2022. godine održana je online sednica Upravnog odbora Srpsko-azerbejdžanske privredne komore „SAKOM“ na kojoj je, jednoglasnom odlukom, u sastav stipendista SAKOM-a primljen prvi student iz Azerbejdžana, Taleh Alakbarli, koji studira na Fakultetu političkih nauka u Beogradu na osnovu dobijene stipendije Vlade Republike Srbije u iznosu od 15,000.00 dinara. Taleh je prvi stipendista iz Azerbejdžana i mnogo nam je drago što na ovaj način SAKOM promoviše kulturnu razmenu između Republike Srbije i Republike Azerbejdžan i jača dobre bilateralne odnose.

Osim toga, kada je reč o SAKOM-ovom programu stipendiranja, našim prošlogodišnjim stipendistima Jelisaveti i Petru Isakoviću, bratu i sestri, izglasan je produžetak stipendije zbog ostvarenog akademskog uspeha i iskazane velike želje za obrazovanjem i ličnim usavršavanjem. SAKOM, kako je gospodin Turkoglu naglasio, želi da pomogne i isprati svoje stipendiste do kraja njihovog obrazovnog ciklusa.

Za SAKOM takođe predstavlja veliku čast nastavak saradnje i podrške Srpskom pravoslavnom manastiru „Duboki potok“ koji se nalazi u opštini Zubin Potok i pripada Eparhiji raško-prizrenskoj, a čija crkva predstavlja nepokretnu kulturnu baštinu i spomenik kulture.

Naime, ove godine podržaćemo manastir u objavljivanju monografije koja će pružiti precizan uvid u istoriju manastira, predstaviti značajnu kulturnu baštinu i spomenik kulture koju manastirska crkva nosi, kao i važan uticaj ovog manastira na obrazovni život u ovom regionu.

Shodno tome, Protosinđel Iguman Damjan bio je počasni gost na održanom sastanku tokom kojeg je Upravni odbor doneo odluku da se izdvoje novčana sredstva u iznosu od 5,000.00 evra za objavljivanje monografije o manastiru „Duboki potok“. U skladu s tim, potpisan je Ugovor o donaciji, a članovi Upravnog odbora i Protosinđel Iguman Damjan imali su priliku da bliže razgovaraju i izraze uzajamno zadovoljstvo o produženoj saradnji.