ONLINE SEDNICA UPRAVNOG ODBORA SRPSKO-AZERBEJDŽANSKE PRIVREDNE KOMORE „SAKOM“

Upravni odbor SAKOM-a je u ponedeljak 05. juna 2023. godine doneo niz novih odluka koje se odnose na interna administrativna pitanja, produženje stipendiranja vrednih stipendista, kao i na organizaciju fakultativne radionice za SAKOM-ove stipendiste koja je od velikog značaja kada je u pitanju rad na sebi.

Naime, stipendistima Jani Vukosavić, Ines Bjelić, Stefanu Ljubinkoviću i Talehu Alakbarliju, bila je produžena stipendija na još jednu godinu s obzirom na njihovu upućenu molbu SAKOM-u i postignut akademski uspeh. Jana, Ines i Stefan su ovim produženjem ušli u treću godinu stipendiranja, dok je Talehu ovo druga godina otkako je postao naš stipendista.

Svedočiti uspešnom napredovanju kako pomenutih, tako i svih ostalih stipendista za SAKOM je veliko zadovoljstvo.

Pored toga, uzevši u obzir da mladi ljudi nisu ništa manje izloženi stresu od ostalih – pogotovo kada je reč o periodu ispitnih rokova i donošenja važnih životnih odluka za njihovu budućnost – Upravni odbor odobrio je izdvajanje novčanih sredstava za angažovanje stručnog lica zarad organizovanja psihološke radionice na temu prevazilaženja stresa.

Organizacija ove fakultativne psihološke radionice za SAKOM-ove stipendiste biće ostvarena u narednom periodu, dok rezultati i utisci stipendista biće sumirani u jednoj od naših budućih objava.