Online sednica Upravnog odbora Srpsko-azerbejdžanske privredne komore „SAKOM“ 19. decembar 2022. godine

Poslednja online sednica Upravnog odbora Srpsko-azerbejdžanske privredne komore „SAKOM“ za 2022. godinu, održana 19. decembra, donela nam je 6 novih stipendista što je proširilo njihov broj na 28, kao i novog člana, gospodina Rasima Ziyatkhanova.

Od pomenutih šest, četvoro stipendista dolaze iz Šapca i studiraju na Univerzitetu u Novom Sadu. To su Anđela Pospišek, studentkinja prve godine Fakulteta tehničkih nauka; Jelena Lazić, studentkinja četvrte godine Medicinskog fakulteta; Tamara Gligorić, studentkinja četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Subotici i Dragutin Vuletić, student četvrte godine Medicinskog fakulteta. Kao studenti koji su postigli izvanredan akademski uspeh, bili su preporučeni od strane Gradske uprave grada Šapca.

Pored njih, u sastav stipendista bili su primljeni i Katarina Jović, studentkinja prve godine Filološkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu i Aydin Malikli, azerbejdžanski student koji je trenutno na master studijama na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu.

Novi stipendisti su dobili na poklon tablet marke SAMSUNG koji svakom studentu olakšava rešavanje svojih studentskih obaveza.

Takođe, bilo nam je zadovoljstvo da produžimo stipendiranje našim starim stipendistima koji su opravdali naša očekivanja svojim vrednim radom i izvanrednim akademskim rezultatima. Među njima su Jovana Ristić i Milena Lazarević, studentkinje četvrte godine Filološkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, polaznice kursa azerbejdžanskog jezika koje su sa nama od samog početka programa stipendiranja. Ponosimo se njihovim uspehom, kao i činjenicom da smo im pomogli kroz njihov čitav akademski put, podržavajući njihove napore tokom dve, a sada i treće godine stipendiranja.

Stipendija je bila produžena na još jednu godinu i studentkinjama koje su po prvi put bile primljene u decembru prošle godine – Dunji Pupavac, koja je ove godine uspešno upisala master studije na Hemijskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu i koja vredno volontira u istraživačkoj laboratoriji; Jovani Džodić, studentkinji četvrte godine Tehnološko-metalurškog fakulteta, Univerziteta u Beogradu; Mariji Nikolić, studentkinji četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu i Anđeli Stojanović, studentkinji treće godine Farmaceutskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Na kraju, bilo nam je zadovoljstvo da u sastav članova SAKOM-a koji predstavljaju azerbejdžansku stranu, primimo i gospodina Rasima Ziyatkhanova, mladog stručnjaka koji već deset godina živi i vredno radi u Srbiji.

Želimo lepu dobrodošlicu našim novim stipendistima i novom članu, kao i da čestitamo svim našim stipendistima na postignutom uspehu!