Jelena Rakić stipendista SAKOMa

Kada je došlo vreme da upišem fakultet, trudila sam se da postanem svesna da krećem na jedno teško putovanje čiji ishod možda neću saznati odmah nakon završetka istog. Znala sam da će mi biti potrebno mnogo materijalnih sredstava da bih istrajala u svom cilju. Naravno, znala sam da sve to ne mogu postići sama odjednom te sam s toga odlučila da se prijavim za stipendiju koju dodeljuje SAKOM koja mi je u mnogo

čemu olakšala studiranje. Pre svega, dobijanjem te stipendije mogu na lakši način da rasporedim troškove u vezi sa fakultetom i školarinom, kao i osnovne životne troškove. Ova stipendija mi je donela izvesnu materijalnu sigurnost i olakšala materijalni deo studiranja. Uz pomoć stipendije kao i divnih ljudi koje sam upoznala u okviru ove organizacije, uspela sam da svoj studentski život učinim lepšim i sigurnijim.

Pored materijalnih izdataka u toku studiranja često sam razmišljala i kakav ću položaj imati u društvu kada taj period prođe. U budućnosti se vidim kao osoba koja ide za svojim ciljevima, trudi se da ih ostvari iz iskrene nade i zalaganja, te kao osoba koja maksimalan trud polaže u postojanje rada u struci. S obzirom na to da studiram pravo, nadam se da ću biti advokat i sebe vidim kao osobu koja se zalaže za ljudska prava. Nadam se da ću, po ugledu na SAKOM, moći bar na neposredan način da pomognem ljudima u svom okruženju.

S druge strane, volela bih i da u budućnosti više putujem što me odmah navodi na razmišljanje o Azerbejdžanu koji nudi toliko zanimljivih mesta za obilazak i uživanje. Pored glavnog grada Bakua, volela bih posetiti i nacionalni park Gobustan, Nojevu grobnicu, kao i Yanar Dag.