Dragutin Vuletić stipendista SAKOMa

Prvenstveno želim da kažem da mi je čast i zadovoljstvo što sam jedan od stipendista SAKOM-a takođe da se zahvalim jer ste mi pružili ovu priliku. Stipendija mi je pružila ogromnu finansijsku podršku i skinula veliki teret sa mojih i očevih leđa. Za mene predstavlja i dodatnu motivaciju kako bih uspešno ostvario sve svoje ciljeve tokom studiranja.

Po završetku Medicinskog fakultet vidim sebe kao jednog visoko kvalifikovanog i poštovanog zdravstvenog radnika. Moji svakodnevni zadaci neće se svoditi samo na negu i lečenje bolesnih već i na edukaciju, prevenciju, unapređenje zdravlja celokupnog stanovništva i unapređenje sistema zdravstvene zaštite kojeg ću ja biti deo. Zvanje diplomirana medicinska sestra, o kojem se ne zna puno u našem društvu, ima i zadatke koji se tiču redovnog učestvovanja u izradi naučno-istraživačkih radova i praćenja tuđih. U poslednjih 25 godina posao medicinski sestara je dosta evoluirao, dodato je dosta više zadataka i dosta se više očekuje od samih radnika.

Nadam se da će mi se jednom ukazati prilika da posetim Azerbejdžan, volim da putujem ali nisam u prilici toliko često. Želeo bi prvenstveno da upoznam ljude i generalno celu azerbejdžansku kulturu. Od znamenitosti hteo bi da prošetam starim gradom Bakua, da posetetim Baku bulevar, Vatrene kule, Širvanšah palatu,muzej tepiha i još po nešto u zavisnosti koliko bi vreme proveo u Azerbejdžanu.