Bojana Jezdimirović stipendista SAKOMa

Već tokom studija sam shvatila da je Mašinski fakultet idealan put za ostvarivanje moje karijere. Kroz izazovne predmete, već sada na prvoj godini, stekla sam razumevanje različitih aspekata mašinstva i tehničke pripreme. Znanja me inspirišu da jednog dana postanem inženjer. Nakon završetka fakulteta vidim sebe kao motivisanu i angažovanu osobu koja će se aktivno uključiti u radno okruženje.

Želim biti deo tima stručnjak koji se bavi inovacijama, naprednim tehnologijama i rešavanjem kompleksnih problema. Verujem da ću svojim znanjem, kreativnošću i analitičkim sposobnostima moći unaprediti procese unutar organizacije. 


SAKOM-ova stipendija je dosta uticala na mene da se osamostalim i da ne brinem o troškovima na fakultetu. I samim tim mogu bolje da se fokusiram na učenje i obaveze na fakultetu.
Kada bih imala priliku da posetim Azerbejdžan pre svega bih posetila glavni grad Baku, koji je jedan od najlepših gradova na Kaspijskom moru. Pored glavnog grada, sa svojim mnogobrojnim kulturno-istorijski mestima, posetila bih i Nacionalni park Gobustan. Takođe mi se dopada i grad Šaki koji je poznat po svojoj arhitekturi. Nadam se da ću nekada imati priliku posetiti sva ova mesta.