Anđela Stojanović stipendista SAKOMa

Poštovani članovi SAKOM-a,

Pre svega želim da vam se zahvalim na ukazanoj prilici da budem vaš stipendista, što mi mnogo znači i na šta sam veoma ponosna.

Stipendija koju dobijam je pre svega finansijska podrška ali i motivacija da budem bolji student. Ali ne samo stipendija, već i drugi pokloni koje smo dobili od vas i koji su nas jako obradovali, od velike su pomoći pogotovo za praćenje nastave. Trenutno mogu da kažem da mi je uspeh na fakultetu znatno bolji nego prošle godine, čemu je nesumnjivo doprinela vaša pomoć. Naravno, sada sam slobodnija da više vremena posvetim studijama koje svakako iziskuju dosta vremena a ne toliko studentskim poslovima koji su i dalje dodatni izvor prihoda.

S obzirom na to da sam još uvek na početku studija, ne znam koja će me oblast najviše zainteresovati i kojom ću se baviti ali ću svakako ostati u svojoj zemlji kao zdravstveni radnik. Oduvek su farmaceuti bili važna komponenta zdravstvenog sistema i društva uopšte, razvijali nove terapije i način lečenja sve u cilju poboljšanja života pacijenata. Nadam se da ću i ja jednog dana moći da u tome učestvujem na bilo koji način.

Azerbejdžan mi deluje kao jako zanimljiva zemlja koja ima bogatu kulturu i tradiciju. Iz dokumentarnih emisija i putopisa sam videla zanimljive običaje i arhitekturu ove zemlje. Poseban je Baku, glavni grad, koga krase prelepe građevine i legende vezane za njih, tako da je ova zemlja turistički jako interesantna.

Još jednom želim da izrazim svoje poštovanje i zahvalnost vama, koji pomažući studentima pokazujete da cenite trud koji ulažemo u obrazovanje i prepoznajete našu želju da postanemo članovi ovog društva koji će doprineti njegovom razvoju.

Puno pozdrava,

Anđela Stojanović